TMN – Catan: Társasjáték-bajnokság

2023. szeptember 24., vasárnap

16:00 – 20:00

Venue

Temesvári Projektközpont


Bécsi u. (str. Vasile Alecsandri) 1.

Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet


Organizer

A Temesvári Magyar Napokon ismét visszatérünk a gyökerekhez. A tavalyi bajnokság átütő sikerére való tekintettel, idén is az európai társasjáték-őrület egyik fő felelősével, a Catan telepeseivel fogunk játszani.

A Catan telepeseit röviden mindenki csak Catannak hívja. Gyorsan megtanulható, de tudásunkat viszonylag sokáig mélyíteni és csiszolni engedő stratégiai játék. Központi eleme a játékosok közötti csereberélés, a már mémmé “vált adok egy barit két búzáért”-típusú felajánlásokat valószínűleg sokan ismerjük.

Idei bajnokságunk főszereplője a Catan lesz, illetve – persze – ti, akik szívesen összemérnétek tudásotokat néhány gyors meccsben, vagy esetleg csak szívesen játszanátok – esetleg nosztalgiáznátok – ezzel a klasszikussal bemelegítésként az esti koncertre. A bajnokság három körből áll majd, minden körben minden versenyző részt vesz egy játékban.

A Catan telepesei alapjátékot játsszuk, bármiféle kiegészítő nélkül. A játékok hossza valamint a játékosok köre időben korlátozott lesz. A bajnokság dinamikájának biztosítása érdekében a versenyzők alsó korhatára 14 év.

Megosztás