A 2020-2021-es tanévben a Bartók Béla Elméleti Líceum 12 középiskolás diákja vett részt az Integratio Alapítvány által szervezett Az én Temesvárom című tehetséggondozó programban.

A résztvevőkkel öt mentor foglalkozott: Balla Lóránt (irodalom), Bartha Csaba (média, rádió), Fodor Enikő (történelem), Nüszl Erzsébet (képzőművészet), Tamássy Zsolt (média, videó).

A diákok nagy érdeklődéssel vetették bele magukat városuk helyszínei, jeles személyiségei kutatásába, majd a mentorok irányításával elkezdődött az alkotó munka. A program során létrejött alkotások változatosak, videók, rádiós hanganyagok, versek, esszék, képeslapok születtek, és városunkkal, Temesvárral kapcsolatosak. Az elkészült munkák bekerültek a Bartók Béla Elméleti Líceum diáklapjának, a Juventusnak a különszámába, illetve az alábbi interaktív térképre is felkerültek.

Május 14-én került sor Az én Temesvárom program zárókonferenciára, ami nyitott volt a nagyközönség számára is. Több diák részt vett a Bartók Béla Elméleti Líceumból, hogy meghallgathassa, megtekinthesse iskolatársai munkáját. Az eseményen minden résztvevő diák bemutatta egy alkotását, választása szerint. Erdei Ildikó, a Bartók Béla Elméleti Líceum igazgatónője, a mentorok közül pedig Balla Lóránt tanár úr elmondták a programmal kapcsolatos gondolataikat. A színvonalas, jó hangulatú konferenciát egy közös pizzázás követte, ahol családias hangulatban zártuk le a tehetséggondozó programot.
A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, megvalósult a Nemzeti Tehetség Program keretein belül.

A programról készített video-összeállítás itt tekinthető meg: