Improvizációs est a Küttel Klubban

2021. június 18., péntek

18:00

– Mennyi? – kérdezte a Szépfiú.
– Nyolcvan – válaszolta blazírt hangon a Kapitány, és képzett mozdulattal kifejte az ikrát a tokhalból.
– Mi nyolcvan? – kérdezte a Szépfiú.
– Mi mennyi? – dobta vissza hanyagul a Kapitány.
– Ezzel nem vergődök zöld ágra – gondolta a Szépfiú, és kiköpte szájából a bagót. A tömény dohányos nyáltól füstölni kezdett a hajó deszkapadlója. – Ha nem vigyázunk, még elsüllyedünk – konstatálta fanyar vigyorral az arcán a Szépfiú és sanda pillantást vetett a kanapén elnyúló Menyasszonyra.
– Én nem vagyok – nyivákolta kényesen a frissen felavatott Ara. – Tegyetek le arról, hogy én ma férjhez megyek egy tuskólábúhoz.
Hanyag mozdulattal csókot intett a Szépfiúnak és átlibbent a hajókorláton. A következő pillanatban már egy delfin hátán rodeózott. Nyugatnak tartottak.
– Azt a magasságos kaporszakállú Poszejdonát! – káromkodott a Kapitány. – Mit mondok majd a násznépnek?
– Főnök – kiabált kétségbeesetten a Fedélzetmester –, akkor most lesz esküvő, vagy nem lesz?
– Kerítsétek elő a Szakácsnét! – dörögte a Kapitány. – Csak nem hagyunk kárba veszni nyolcvan adag kaviárt! Készülj, Szépfiú! A Kapelmeister már játsza a Mendelssohnt!
– Hogy én ezzel a bibircsókos vénbanyával? – ordított magából kikelve a Szépfiú.
– Örülj neki! – röhögött a Kapitány. – Még szűz a lelkem!

Lesz ebből esküvő vagy nem lesz? Talán kiderül június 18-án, péntek délután 6 órakor a temesvári Küttel Klubban. Fő, hogy megmentsük a nyolcvan adag kaviárt. No, meg a jókedvet. És a bort! Hogy ki kicsodát, mikor, hogyan, miért? – azt nem árulhatjuk el. Azt viszont igen, hogy kik improvizálnak: a Take it easy! ltd. valóságos titkos utazási társaság teljesen ismeretlen tagjai, azaz BAZso, KEmő, MEtel és MáZsolI, na meg egy „PotyaUtas”, akik könnyű sétahajókázásra invitálják mindazon kedves érdeklődőket, akik a heti munka viharos tengere után szívesen megpihennek a Humor-öbölben. Jaj, majdnem elfelejtettük mondani, hogy az utazást a Várbástya Egyesület és a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház szervezi. Az esetleges hajótörésért nem vállalunk felelősséget. Azért viszont igen, hogy senki nem megy haza elázott lélekkel. Horgonyt fel!

Tekintettel az érvényben lévő egészségügyi intézkedésekre, korlátozott a helyek száma. Foglalni a Révkapitányság irodájában vagy a 0752-111803 számon lehet.

Megosztás