1978

Jegyiroda: 0356-450.606, 0752-111.803

2024. április 7., vasárnap

18:00 – 21:00

Venue

A Műszaki Egyetem régi Hidrotechnikai karának épülete


Aleea Ghirodei 32.

Csiky Gergely Állami Magyar Színház


Organizer

Az 1978 című előadás, a szlovéniai Tomi Janežič rendezésében a hetvenes évek Romániáját idézi; a produkció egy nemzedékeken átívelő dokumentum-fikció (dokufikció), amely a színészek és a rendező személyes történeteire épül. Egy történet a kommunizmus éveiről Románia valamelyik tömbházlakásában, egy történet helyi és globális jellegű eseményekről, amelyek összekapcsolják Temesvárt és az olasz határ melletti, szlovéniai Nova Goricát, azokat a városokat, amelyek egykor az Osztrák-Magyar Monarchia részét képezték, és ahol több mint száz évvel ezelőtt magyar katonák százai harcoltak az isonzói fronton.

Az 1978 egy tizenkét előadásból álló, Destin(y)ation címet viselő sorozat része, amely különböző országok színházait kapcsolja össze egy rendkívüli projekt keretében a Nova Gorica (Szlovénia) // Gorizia (Olaszország) 2025 Európa Kulturális Fővárosa program részeként. Nova Gorica a rendező, Tomi Janežič szülővárosa. Simona Semenič – neves szlovéniai drámaíró, akivel Janežič korábban már dolgozott együtt – tizenkét kisebb darabot ír, amelyek összekötik majd a tizenkét előadást. A tizenkét történet a rendező gyermekkorának helyszíneiről indul (és merít azokból a kötődésekből is, amelyek a várost egyéb településekhez kapcsolják), és többek között nemzedékeken átívelő kérdésekről, határokról, társadalmi-politikai-ideológiai változásokról, háborúról beszél.

Az 1978 című előadás – partnerségben a Mittelfest nemzetközi fesztivállal, amelyet az olaszországi Cividaleban szerveznek – része lesz a GO25! Nova Gorica/Gorizia-Európa Kulturális Fővárosa 2025 programnak is.

Az előadás adatlapja

A nézők számára szállítást biztosítunk!

A szállítást magába foglaló belépőjeggyel rendelkező közönséget arra kérjük, hogy március 27-én legkésőbb 16.20 órakor legyen a Katonai Kórház melletti buszmegállóban (a 700-as piaccal szemben), ahonnan a szervezők szállítanak mindenkit a helyszínre (a Műszaki Egyetem régi Hidrotechnikai karának épülete, Aleea Ghirodei 32.). Az előadás után szintén autóbuszos szállítást biztosítunk a városközpontba. Az előadás helyszíne autóval is megközelíthető, ez esetben fontos figyelembe venni, hogy az épület előtt korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre.

Az autóbuszra csak előre megváltott színházjeggyel lehet felszállni. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy jegyet csak a jegyirodájában, illetve online lehet váltani, a helyszínen nem.

További kérés, hogy mindenki viseljen kényelmes, meleg ruházatot, mert a közel 5 órás előadás helyszínét csak bizonyos hőfokig lehet kifűteni. Köszönjük a megértést.

JEGYEK március 27-re szállítással

JEGYEK március 27-re szállítás nélkül

Megosztás