Ünnepi műsor a nemzeti összetartozás napján

2021. június 4., péntek

18:00

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját június 4-én, pénteken, este 18 órára az Új Ezredév Református Központban sorra kerülő megemlékezésre, mely egyben a XXV. Bánsági Magyar Napok nyitórendezvénye.

A rövid ünnepi áldást és díszbeszédeket követően TÚL ÖTVEN ERDŐN címmel zenés-verses emlékműsort ad elő, a trianoni békeparancs utáni életérzésről, az egyén és közösség tragédiájáról, az összetartozásról, hitről és reményről, a Magyarországról érkező Dévay Nagy Kamilla, Liszt Ferenc-díjas érdemes művész és az előadás rendezője, Meister Éva, Magyar Művészetért-díjas színművész, a Magyar Kultúra Lovagja.

Ezt követően A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM EMLÉKEZETE TÁRGYAKBAN ÉS KÉPEKBEN című emlékkiállítást nyitja meg Szanka József magángyűjtő, a szegedi Meritum Egyesület tagja.

Szervezők: Temesvári Magyar Nőszövetség, Magyarország Temesvári Tiszteletbeli Konzulátusa, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Erdélyi Magyar Néppárt, Várbástya Egyesület, Losonczy István Egyesület és Új Ezredév Református Központ.

A szervezők köszönettel veszik részvételi visszajelzésüket a 0758-835961-es telefonszámon (Metz Rita).

A rendezvény alatt a védőmaszk használata kötelező!

Megosztás