Ki kutyája vagyok én? – Új film a Győzelem moziban

2022. november 23., szerda

18:30

Venue

Győzelem mozi


Tirol utca (str. Ciprian Porumbescu) 2.

Szerdán, november 23-án, 18:30-tól vetítik Lakatos Róbert “Ki kutyája vagyok én?” című filmjét a Győzelem (Victoria) Moziban

Jegyek online is vásárolhatók:

https://cinemavictoria-tm.ro/filme/al-cui-caine-sunt/

A Ki kutyája vagyok én? egy dokumentumfilm szatíra, amelyben a kutyatenyésztési ideológiák politikai és társadalmi irányzatok metaforáiként jelennek meg. Egy film, ami a kutya-politikán keresztül szól fontos emberi kérdésekről.

A rendező, aki kisebbségi magyarként él Romániában, Erdélyben, fajtiszta magyar kuvasz kutyája számára szeretne tökéletes menyasszonyt találni. A keresés közben számtalan tenyésztés politikai bonyodalomba keveredik, melyek következményeként különböző ideológiák hatása alá kerül.

Belekóstol a nacionalizmus eszméibe – miután szembesül vele, hogy a magyar fajták degeneráltak, megpróbálkozik a faj megmentésével-, a regionalizmusba – mikor megpróbálkozik egy új, erdélyi kevert fajta kitenyésztésével, akivel saját kulturális identitását tudná azonosítani-, és a liberális ideológiába – mikor genetikai tesztjéből megtudja, hogy ő maga is egy kevert fajú egyed.

De szociális érzékenységének hála mindegyikben csalódik, így aztán bele kell törődnie: mint kutya-politikus, elbukott.

De a remény hal meg utoljára, és szerencsére mindig érkezik új sugallat…

Megosztás