Természetesen építészet – Előadás a Bolyai Szakkollégiumban

2023. május 5., péntek

17:00

Venue

Bolyai János Szakkollégium


General Ion Dragalina 9, Timisoara

Bolyai János Szakkollégium


Organizer

A Mathias Corvinus Collegium – Erdély és a Bolyai János Szakkollégium Temesvár szeretettel vár minden érdeklődőt Macalik Arnold: Természetesen építészet, avagy van-e rá mód, hogy az építés és a lakozás a természet adta rendbe tagozódjon? című előadására a IV. Bolyai János Tudományos Diákköri Konferencia nyitónapján.
Az előadás során Macalik Arnold személyes szakmai életútjára alapozva mutatja be a tervező egyetemi padtól kiforrott stílusig vezető útját, illetve kitér arra, melyek voltak a főbb irányelvek, inspirációk, nehézségek és egyéb befolyásoló tényezők a munkásságában.
Szó esik majd az erdélyi építészetről, hogy beszélhetünk-e egyáltalán erről, saját identitással, és van-e jövője. Mindemellett az előadó beszélni fog a kusza hazai viszonyokról, a tájról, kortárs globális építészeti kihívásokról, az anyag élő és eleven viselkedéséről, a lenyomatokról és tükröződésekről.
 A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Tisztelettel kérjük, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze:
https://feliratkozas.mcc.ro/temesvar-termeszetesen-epiteszet?fbclid=IwAR3jVDA0v7-5Pe3wQ9UWT7nPGUGck1tpKDDE__sg1kbWLImQGtDQXdOLDmw
Megosztás