Szombaton indul a Bartók kerékpártúra (Temesvár–Szeged–Temesvár útvonalon)

Új projekttel jelentkezik a Várbástya Egyesület. A határon átnyúló rendezvény – a kétnapos Bartók kerékpártúra első alkalommal 2022. június 18–19-én lesz megszervezve a Temesvár–Szeged–Temesvár útvonalon.

A rendezvény programja:

Szombat, június 18.
1. szakasz Temesvárról a Dóm térről (Piața Unirii) indul és Nagyszentmiklósra érkezik
2. szakasz Nagyszentmiklósról indul, Szegedre érkezik

Temesvár – Nagyszentmiklós útvonal 68.0 km (1. szakasz)
Rajt 10 órakor a temesvári Dóm térről (Piața Unirii), haladás az Aradi út – Szentandrás – Mercyfalva – Baraczháza – Ketfel – Varjas – Perjámos – Nagyszentpéter – Sárafalva – Nagyszentmiklós útvonalon.
Varjason vagy Periámoson frissitő pont fog üzemelni.
Nagyszentmiklóson az érkezés a város központjában lesz. Itt a Nákó kastély mögötti nyárikertben mindenki megpihenhet, harapnivalót, vizet kapnak a kerékpározók. Ugyancsak ezen a helyszínen egy kb. kétórás kulturális program várja a résztvevőket, a magyarországi Mentés Másként Trió, valamint egy helyi együttes fellépésével.
Innen az útvonal a hármashatárhoz vezet Óbéb felé, a határátlépés Kübekházánál lesz, majd Szeged felé vezet az útvonal.
Nagyszentmiklós – Szeged útvonal 65.0 km (2. szakasz)
Rajt 16:00 órakor Nagyszentmiklósról, haladás az Óbesenyő – Keglevichhaza – Pusztakeresztúr – Óbéba – Rábé Kübekháza határátkelő – Kübekháza – Szőreg – Újszentiván – Tiszasziget – Szeged útvonalon.
Szegeden a Tisza-parton lesz az érkezés, ahol kellemes környezetben, finom halászlé várja majd a résztvevőket. Lehetőség lesz ismerkedésre, tapasztalatcserére, kötetlen beszélgetésekre stb.

Vasárnap, június 19.
3. szakasz Szegedről indul, Nagyszentmiklósra érkezik
4. szakasz Nagyszentmiklósrol indul, Temesvárra érkezik

Szeged – Nagyszentmiklós útvonal 72.0 km (3. szakasz)
Rajt 9:00 órakor Szegedről, haladás a Tiszasziget – Újszentiván – Szőreg – Kübekháza – Klárafalva – Ferencszállás – Kiszombor – Makó – Apátfalva – Csanád – Nagyszentmiklós útvonalon.
Makó központjában lesz egy rövid megállás, kis frissítő ital és harapnivaló, majd az Apátfalvi határátkelőnél a Maroson keresztül, vízi átkelő segítségével jutunk Romániába Csanádnál.
Nagyszentmiklóson ismét rövid megállás és frissítő.
Nagyszentmiklós – Újszentes útvonal 70.0 km (4. szakasz)
Rajt 14:00 órakor Nagyszentmiklósról, haladás a Sárafalva – Nagyszentpéter – Perjámos – Varjas – Temeskenéz – Hodony – Szentandrás – Újszentes útvonalon.
Újszentesen a program díjazással, vacsorával, kulturális programmal zárul. Fellépnek a TM Groove&Maria Hojda, 8 Light Minutes, Sleeping Insomnia együttesek.
Alkalom lesz beszélgetésre, tapasztalatcserére.

Részvétel és iratkozás:

Bárki részt vehet a kerékpártúrán, amennyiben a szervezők által meghatározott időkorlát keretén belül meg tudja tenni a bicikliutat.

Iratkozni a Velocitas bicikliegyesület által működtetett weboldalon: raceday.ro, illetve telefonon lehet Györfi Krisztinánál: +40746358191, iratkozási díj nélkül!

A résztvevőknek kötelező a bukósisak használata!

A Várbástya Egyesület által szervezett projekt több szegmensre összpontosít:
• ez egy sportesemény, amely a szabadtéri mozgást népszerűsíti;
• a rendezvény különböző kulturális és gasztronómiai programokat foglal magába Nagyszentmiklós, Temesvár és Szeged városokban;
• a kerékpártúra pozitívan fog kihatni a környezetre és segíti annak védelmezését;
• az esemény a Csanád és Apátfalva közötti, korábban határátkelőhelyként használt híd helyreállítását is népszerűsítését segíti elő Románia és Magyarország között;
• elősegíti a Temesvár és Csanád közötti kerékpárút fontosságának a népszerűsítését;
• fontos szempont a Temesvár testvérvárosi kapcsolatok ápolása, ezért meghívást kapnak a rendezvényre a magyarországi, németországi és szerbiai településekről származók.

Főtámogatók: Temes Megyei Tanács, Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, Velocitasű

Szegedi szállásajánlatok:
Minden résztvevő figyelmében, aki Szegeden éjszakázik és feltöltődik a vasárnapi hazajövetelre, ajánlani szeretnénk olyan szállást, amely kényelmes és tökéletes kikapcsolódásra

1. Partfürdő Camping és Apartmann
Csodálatos kemping helyszín, ahol garantált a kikapcsolódás a természetben.
Helyszín: 6726 Szeged, Közép Kikötő sor 1-3, Magyarország
Foglalni lehet: Baranyi Ágnes, Recepció-vezetőnél
Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont
Nonprofit Kft
06-70/254-6579
baranyiagnes@ihrk.hu

2. Hunguest Hotel Forrás
Az egész családnak egy különleges élmény!
Helyszín: Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24, 6726, Magyarország
A Kerékpártúra résztvevői egy promókóddal rendelkeznek, amellyel 20% kedvezményt kapnak az alábbi ajánlatokra (foglalható ajánlatok egyike sem tartalmazza a reggelit, de természetesen a kerékpártúra résztvevőinek biztosítjuk a visszaigazolás tartalmától függetlenül!)
Promokód: BARTOKTOUR
HU: Napi ár ellátás nélkül https://www.hunguesthotels.hu/…/napi_ar_ellatas_nelkul/
Foglalási időszak: 06.17-ig
Tartózkodás időpontja: 06.18. (1 éj)

A biciklizés utáni programról egy kis ízelítő:
Vasárnap az Újszentesre érkezés után egy koncertsorozatra hívjuk a résztvevőket (és nem csak), ahol 3 Temesvári együttes fog zenélni. A zenekarok a következőek: TM Groove, 8Light Minutes és Sleepin’ Insomnia. Hallgassátok őket és hangolódjatok rá a hétvégére!

TM Groove & Maria Hojda
A Groove TM-ban a pozitív energia nagyon jól meghatározott szerepet játszik. Ez idővel összegyűlt, professzionalizmusba csúszott és egy koktélban stabilizálódott, ami a közönséget a színpadon lévők közelében tartja. Nem volt konkrét terv, sem sikeres tézis alkalmazása az üzleti környezetben, csak úgy megtörtént. A kohézió szinte tökéletes és a kiválasztott darabokat az elkészíthető dolgokhoz szabjuk.
A TM Groove és Maria Hojda többnyire a feldolgozásokra és néhány rock folk feldolgozásra összpontosít. Így kezdődött, még akkor, amikor Maria helyén Feli Donose állt.
Maria 5 éve Bukarestből költözött hozzánk, és új uticélt választott, és ebből az alkalomból egy új kulturális mátrixot tapasztalt meg, Temesvárt, Bánátot és a “Bécs-Budapest-Temesvár tengelyt”. Egy másik módja a dolgoknak, egy másik módja a közönséggel való interakciónak, és miért ne, egy új stílus.
Ezt jelenti a TM Groove:
Cvasa Florin – dobok,
Marcelle Poaty-Souami – billentyűk,
Danut Blaga – ezúttal a basszusgitárnál
Horea Crisovan – gitár
https://www.facebook.com/TheTMGroove

8Light Minutes
Az 8Light Minutes a temesvári magyar közönség által már jól ismert grunge banda, lassan 7 éve alakult, de ezt igazán soha nem tudják pontosan meghatározni. A zenekar számára mindenesetre az elmúlt egy év jelentett nagy mérföldkövet, ugyanis 2021 nyarán megjelent az első albumuk Ébredj fel címmel, mely mostmár minden platformon elérhető.
Az együttes leginkább a grunge/pop-rock stílust képviseli. Már jópárszor felléptek a Temesvári Magyar Napok színpadán, de számos más fesztivál színpadán is, akárcsak a marosvásárhelyi Vibe vagy IzolArt fesztivál, valamint előzenekara lehettek az elismert, pécsi 30Y zenekarnak,a Middlemist Red-nek és a Los Angeles-i Crazy Town zenekarnak is.
“Egyszerűen szeretjük amit csinálunk, és ezúttal is készen állunk egy óriásit tombolni veletek június 19-én, Újszentesen!”🤘🏽☄️
Szabó Abigél – ének
König Dávid – basszusgitár
Makkai Gergő – gitár, háttér vokál
Tóth István – gitár
Kelemen Márk – dobok
https://www.facebook.com/8LightMinutesBand

Sleepin’ Insomnia
Sleepin’ Insomnia – 3 éve alakult, de ebben a formában 2 éve játszanak, így is találták meg hangzásukat, és az egész Sleepin’ Insomnia érzést. Nem akarják magukat egy dobozba lezárni/bezárni stílus szempontjából, őszinteség, változatosság jellemzi zenéjüket.
A banda tagjai: Vokál, gitár – Makkai Gergő
Basszusgitár – König Dávid
Billentyűk – Kuglis Albert
Dobok, háttér vokál – Andrásy Tamás
https://www.facebook.com/sleepininsomnia

Megosztás