Farkas-Ráduly Melánia: Szóbuborékok – Hogyan írjuk? És hogyan ne?

Szövegkovács, Temesvár, 2018

Önt is elbizonytalanítja néha a helyesírás? Előfordult már, hogy tanácstalanul nézte a számítógép képernyőjét szakdolgozat vagy Facebook- és blogbejegyzés szerkesztése közben, mert nem tudta, hogyan kell leírni egy-egy szót vagy kifejezést? Elsősorban ezeknek a problémáknak az orvoslására született meg 2015 májusában a Buborékos hétfő című rovat a Szövegkovács nevű nyelvőrző vállalkozás Facebook-oldalán, majd 2018-ban a Szóbuborékok – Hogyan írjuk? És hogyan ne? című kiadvány.

A szerző, Farkas-Ráduly Melánia 999 színes buborékba rejtette el a mindennapi nyelvhasználók által elkövetett leggyakoribb hibákat, a helyes változattal együtt. Az olvasó könnyedén rákereshet az ábécérendben lévő szavakra vagy kifejezésekre, a színes szótár böngészése után pedig 58 példamondattal tesztelheti a tudását, ha vállalkozik a helyesírási kalandra. Az eddigi visszajelzések szerint ez a kiadvány a mindennapokat is színesebbé teszi.

Ha úgy érzi, hogy Ön, esetleg valamelyik ismerőse hasznát venné a kiadványnak, megrendelheti erre a linkre kattintva: https://bit.ly/3vCj5w6.

Megosztás