Temesvárra, magyar! – Itt a hatodik Temesvári Magyar Napok programfüzet

Az idén minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a Temesvári Magyar Napok az érdeklődőket. A szervező Várbástya Egyesület ezúttal ötnaposra bővítette a rendezvénysorozatot, amellyel két célt tűzött ki magának a szervezet. Egyrészt be szeretnék mutatni város magyar közössége által képviselt értékeket a tucatnyi, különböző helyszínen zajló esemény által, másrészt megteremtik annak lehetőségét is, hogy az anyaországból érkező magyar zenekarokkal, énekesekkel, művészekkel, előadókkal, kiállítókkal felpezsdítsék a város egyébként is sokszínű, tartalmas művészeti és közéletét. Az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló eseménysorozat minden korosztálynak és sokféle érdeklődésű látogatónak tartogat élményeket.

A temesvári magyarok közös ünnepe, egy köztereken zajló hétvégi eseménynek indult, innen fejlődött, gyarapodott évről évre és alakította ki a saját hagyományait. Ilyen például a nyitógála a színházban, az Opera téri nagy koncertek hangulata, a Győzelem téri vásár, vagy a Hunyadi kastély parkjában a látványos, történelmi hagyományőrző program sorozat. Ezeknek idén is örülhetünk.

A nagyszínpadon egymást váltják saját műfajuk legjobbjai, hiszen itt lesz Deák Bill Gyula, a blueskirály, a 90-es évek egyik sztárzenekara a Republic, a többszörös EMeRTon-díjas Vincze Lilla, a jazz-t a Vintage Dolls, valamint Falusi Mariann és a Sárik Péter trió képviseli, de fellép a Hungarikum minősítéssel rendelkező Száztagú Cigányzenekar is.

Ismét zenél nekünk Cári Tibor és színpadra lépnek a tehetséges temesvári fiatalok formációi, a Sleeping Insomnia és az 8 Lights Minutes. A koncertek mellett tűzzsonglőrök, barokk táncosok, látványos néptáncgála is a városközpontba csalogatja majd az érdeklődőket, de nem maradhatnak el az erre a hosszú hétvégére időzített kisebb közösségeknek szóló programok, mint a könyvbemutatók, a közéleti témákról zajló beszélgetések, a borkóstolók, filmvetítések sem.

Íme, a rendezvény hivatalos programfüzete, de a Temesvári Magyar Napok facebook oldalán, illetve a temesvaros.ro oldalon folyamatosan tesszük közzé az eseményeket, számos érdekes információval körítve.

Kísérje figyelemmel!

https://temesvarimagyarnapok.ro/2023/wp-content/uploads/2023/09/TMN2023_programfuzet_hu_web.pdf?fbclid=IwAR2qkWdimWRCF5A8yFCorcHRn8sr6TzeNbunUCmnuK3zB5-XakWALrC6RgI

 

Megosztás