Töltődik…

Lencsevégre kapott örökség – fotópályázat

Share

A Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet Lencsevégre kapott örökség címmel hirdet pályázatot a Kulturális örökség európai éve 2018 alkalmából.

A pályázat részletei

A pályázat témája: az európai kulturális (műemlékek, épületeggyüttesek, az ember és a természet kölcsönhatása révén kialakult történeti tájak stb.) és természeti (geológiai képződmények, természeti tájak stb.) örökség bemutatása színes és fekete-fehér fényképeken keresztül.

Mottó: „Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.” (Robert Capa, eredeti nevén Friedmann Endre Ernő, magyar származású fotográfus és haditudósító)

A pályázat célja: a Bánságban és Duna–Körös–Maros–Tisza (DKMT) Eurorégióban (http://dkmt.net/hu/) élő, fotóművészet iránt érdeklődő középiskolások, egyetemisták és fiatal képzőművészek összefogása, munkáik és törekvéseik támogatása, fejlesztése. A kiírásra amatőr fotósok jelentkezhetnek legfeljebb öt képpel.

A pályázat lebonyolítása: a szakmai zsűri által kiválogatott fényképeket a Temesvári Magyar Napokon állítjuk ki, a tárlatot pedig két hétig lehet majd látogatni. A legjobb munkákból fotóalbum is készül.

A pályamunkák beküldési határideje: 2018. augusztus 31., a kiállításra beválogatott képek alkotóit e-mail-ben értesítjük.

Technikai tudnivalók

A jelentkezők .jpg formátumú, 3000 × 2000 képpont minimális felbontású digitális képet kell elküldjenek a temisz.palyazat@gmail.com e-mail-címre. Lényeges, hogy a fájlnévben szerepeljen az alkotó neve és a kép címe a következő formátumban: PalyazoMarton_Templom.jpg.

A színeket, tónust és a fényerőt beállíthatja a fotós, sőt a fényképezés közben keletkezett technikai hibákat is eltávolíthatja, a képek tartalmának megváltoztatása viszont azonnali kizárással jár.

Kérjük a pályázókat, hogy az e-mailben írják meg a postacímüket, telefonszámukat, valamint a kép címét. A pályázatra való jelentkezéssel a fotós beleegyezik, hogy továbbjutás esetén az általa küldött képeket a szervezők kiállítsák a Temesvári Magyar Napokon, majd felhasználják a kiadványhoz.

További információkat a temisz.palyazat@gmail.com e-mail-címen lehet igényelni.