Fényképes beszámoló a Temesváros estről

Az idén végre élőben tudtuk megszervezni a Temesváros estet, a közösségi portál évzáró rendezvényét. A jó hangulatú estén bemutattuk az elmúlt év fejleményeit, körvonalaztuk a jövőbeni terveket, de a díjak és meglepetések sem maradtak el.

Az idei Temesváros estet nagy örömünkre élőben tudtuk megszervezni, de a létszámkorlátozás miatt online is közvetítettük, hogy egy érdeklődő se maradjon le az eseményről. December 14-én az Új Ezredév Református Központ fogadta be az ünnepi hangulatú rendezvényt.

A Temesváros honlap küldetése, hogy elősegítse a térségben élő, a térség iránt érdeklődő magyar közösség tájékozódását, fejlődését, szakmai és érdeklődési hálózatok kialakulását. A Temesváros est alkalmat adott arra, hogy az építők, az érdeklődők és a támogatók közösen értékeljék az eddigi eredményeket, megünnepeljék a sikereket és feltérképezzék a továbblépési lehetőségeket.

A találkozó első részében bemutattuk az elmúlt év újdonságait: új logót kapott a Temesváros, új arculattal és megújult felülettel jelentkezett a honlap, az év során pedig új rovatok is indultak. A Könyvajánló és a Helytörténet rovatok rendszeresen bővülnek új anyagokkal, a Helyi értékek könyvespolcára igyekszünk minél több helytörténeti jellegű kiadványt feltenni, megjelentek az Idegenvezetők a honlapon, valamint Az én Temesvárom projekt diákmunkáit is bemutattuk.

Végül körvonalaztunk olyan ötleteket, melyeknek a megvalósításában számítunk a közösség segítségére: szeretnénk frissíteni a Szaknévsort, még aktívabbá tenni az Állásbörzét, valamint bemutatni a helyi magyar néptánccsoportokat, és bővítenénk a plébániák, egyházközségek bemutatását.

Meglepetéssel is készültünk: ezen az estén indult el a Polcról polcra Molnos Ildivel című friss rovatunk, amelyről Molnos Ildi maga mesélt részletesebben.

Nem maradtak el a díjak sem: ft. Szilvágyi Zsolt üzenete érte el a Temesváros közösségi felületén a legmagasabb nézettséget, a honlapon pedig Pál Krisztina tanítónőé volt a legolvasottabb nagyinterjú, és Vajda Boróka színművészé volt a legolvasottabb miniinterjú.

Ahhoz, hogy a Temesváros ne csak egy honlap, hanem élő és aktív közösségi felület legyen, sok közösségépítő önzetlen munkájára van szükség. Ebben az évben nekik köszöntük meg a kitartó építkezést: Bálint Zsolt, Borbély Zsolt Attila, Crepelca-Kovács Beatrix, Erdei Ildikó, Gecse-Madaras Júlia, Halász Ferenc, Incze Erika, Keresztes Péter, Kiss Ferenc, Makai Mercedes, Molnos Ildikó, Nemes Gabriella, Orbán Enikő, Orosz Sándor, Szilágyi Boróka, valamint köszönetet mondtunk a Szórvány Alapítványnak és Szekernyés Jánosnak, hogy a Helyi értékek könyvespolcát kiemelkedően sok példánnyal gazdagították; és Az én Temesvárom tehetséggondozó program mentorainak az izgalmas diákmunkák elkészüléséhez való hozzájárulást: Bartha Csaba, Fodor Enikő, Tamássy Zsolt, Balla Lóránt, Nüszl Erzsébet. Nt. Gazda István lelkipásztornak pedig hálásak vagyunk, hogy ilyen gyönyörű környezetben ünnepelhettünk együtt.

Művészvendégeink, Cári Tibor zeneszerző, zongoraművész és Molnos András Csaba színművész egy fergeteges zenés összeállítással tették az estet emlékezetesebbé.

A rendezvény második felében tartalmas beszélgetésre, ötletelésre került sor a közösségi honlap jövőjéről a Magyar Klubban.

Köszönjük az érdeklődést, a visszajelzéseket!

A Temesvárost az Integratio Alapítvány működteti.
Az est megszervezését a Bethlen Gábor Alap támogatta.
A képeket Tamássy Zsolt készítette.

 

Megosztás