Töltődik…

Első lépés – pályázat

Share

A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (MCSZESZ)

PÁLYÁZATOT HIRDET

Első lépés pályázat

 

A pályázat célja

Az újonnan alapított magyar civil szervezetek támogatása, az erdélyi magyar civil szférában a fiatalodás, a generációváltás elősegítése.

Pályázat benyújtására jogosultak köre és a pályázható tevékenység

Pályázhat minden olyan romániai székhelyű magyar civil szervezet, amelyet bár korábban alapítottak, de 2019-ben jegyeztek be, illetve olyan magyar civil szervezetek, amelyek 2019-es alapításúak és a bejegyzéshez a dokumentumokat a bíróságra/törvényszékre már benyújtották, a bejegyzési procedúra elkezdődött. Pályázhatnak egyesületek, alapítványok, szövetségek. Jogi személyiség nélküli szervezetek nem pályázhatnak.

Támogatás pályázható:

  • Irodai eszközök beszerzésére;
  • Közösségi programok (közösségépítés, csoportos foglalkozások, képzések) megvalósítására;
  • Olyan pályázatok benyújtásának támogatására, ahol a pályázótól önrészt vár el a pályáztató.

A támogatás összege

Egy pályázó maximálisan 2000 lejes vissza nem térítendő támogatást kaphat, egyetlen alkalommal.

A pályázat beadása, eredményhirdetés, elszámolás

A pályázati űrlap a MCSZESZ honlapján érhető el, ezt kitöltése után a Szövetség címére kell elküldeni, digitális formában, 2020. február 29-ig.
(Az űrlap innen is letölthető.)

A pályamunkák értékelése után eredményhirdetés 2020. március 15. A nyertes pályázók még 2020 márciusában, szerződés alapján megkapják a támogatást.

Az elszámolás a megkötendő szerződés szerint beszámoló és a költségeket bizonyító dokumentumok alapján történik meg. A nem teljesítés vagy a nem szerződés szerinti teljesítés a támogatás megvonásához vezet.

MCSZESZ iroda: Kolozsvár, Mátyás király / Metei Corvin utca 4. Telefon: 0751 382307 és 0787 311117. Villámpostacím: civilkv@gmail.com. Honlap: www.civilportal.ro.

Irodavezető: Brînzan-Antal Krisztina.