Neo Gourmet

Neo Gourmet

Hunyadi utca (Vasile Alecsandri) 7. Temesvár

A Magyar Nemzet Online Repeta rovatának egyik cikkét egy kiemelkedő temesvári étteremről írtam, a Neo Gourmet-ról.

Kedvcsináló:

“A temesvári városvezetés néhány évvel ezelőtt drasztikust döntést hozott: az egész belvárosból kitiltotta az gépjárműveket, a turisták nagy örömére és a helyben lakók bosszúságára. Ily módon a hajdani Lloyd sor és a Rezső utca mellett sétálóvá vált további bő tucatnyi utca. Ezek korábban is megszámlálhatatlan vendéglátó egységnek adtak otthont, azóta további helyek nyíltak. A prímet a Jenő herceg utca viszi, de versenybe száll a Lenau, az Erzsébet, a Városháza, a Hunyadi s a Mercy utca is.

A legfeljebb 150 méter hosszú, a Losonci tértől a Jenő herceg térig tartó Hunyadi utcában működik többek között az Á La Maison nevű reggeliző, amelyről tettem már említést e rovatban, a Jack’s bistro, a szintén street food ételekre és nem kis részben burgerekre építő, remek német sörválasztékot kínáló George Snack, az Alma dulce névre hallgató átlag feletti cukrászda, a minőséginek mondható Prospero pékség-hálózat egyik kirendeltsége, valamint a tisztes olasz fogásokat kínáló La Trattoria Cucina Moderna.

2019-ben ebben az utcában nyitotta meg kapuit egy átlagos kávézó helyén az egyedi belterű, színvonalas nemzetközi konyhát működtető Quisine étterem. A kiszolgálás nem volt épp kifogástalan, viszont az ételek prezentációja, a választék, a konyha kreativitása s a technológiai kivitelezés kiemelte az éttermet a regionális mezőnyből.

A Quisine helyén nyílt az idén a Neo Gourmet étterem.”

Teljes szöveg itt:

https://magyarnemzet.hu/repeta/2022/03/neo-gourmet-etterem-a-quisine-helyen-temesvaron

Borbély Zsolt Attila

Megosztás

Képgaléria

Értékelések

Átlag

0.0 / 5

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Értékelés hozzáadása

Cím
Értékelés
Vélemény
Értékelés írásához regisztráció szükséges.
Amennyiben már regisztráltál, értékeléshez jelentkezz be

Elhelyezkedés