Little Hanoi étterem 2.

Little Hanoi étterem 2.

Marasesti utca 9. Temesvár

(Temesvár, Erzsébet utca és Ferenc József utca sarka, mai hivatalos címén: Marasesti utca 9.)

Online kapcsolatfelvételre a hivatalos honlapon vagy a hely Facebook oldalán, messengeren keresztül van lehetőség

Nyitva tartás
Hétfőtől csütörtökig: 11.00 – 22.00
Pénteken és szombaton: 12.00 – 11.00
Vasárnap: 12.00 – 22.00

A Little Hanoi egy saroképület földszintjén működik, ott, ahol már több színvonalas étterem tönkrement aránylag rövid idő alatt. Bár a város központjában működtetnek már évek óta egy azonos nevű és stílusú éttermet, a második egység is igen hamar népes rajongó táborra talált, a járvány előtt soha nem lehetett üresen látni, pedig a környéken éttermek tucatjai működnek. Úgy tűnik, Temesváron komoly igény van a vietnámi konyhára. A beltér szellős, világos, giccsmentes, hangulatosnak is mondható. A falon helyhez illő képek, a plafonról lelógó modern, natúr fából ácsolt szerkezetre színes lampionokat akasztottak. Az ablakok a padlótól a plafonig húzódnak. Az egyik falon megőrizték a korábbi étterem zöld, mohaszerű borítását, a másikat vietnámi szalmakalapok díszítik.
Az étlapon a vietnámi konyha ismert és kevésbé ismert fogásai sorjáznak, melyek kiegészülnek néhány koreai valamint thai specialitásokkal, mint a Ramyun, illetve a Tom Yum leves, továbbá a pad thai ételcsoport. Az alapanyagok nem rekednek a zöldség-, csirke-, sertés-, marhahús szintjén, kínálnak tintahalból, rákból, lazacból, aranydurbincsből és tengeri sügérből készült specialitásokat is.

Az árak barátságosak, illeszkednek a nagyvárosi vietnámi éttermek áraihoz. E helyek népszerűségéhez az egzotikus ízvilágon túl minden bizonnyal a jellemzően kedvező díjszabás is hozzájárul. Előételek és desszertek 2021 elején átszámolva 1000, a húsételek kevés kivétellel 2000 forint körüli összegbe kerülnek, a levesek ára 800 és 2200, a halételeké 2800 és 4500 forint között mozog.

A marhahúsból készült pho-leves hozta a szokásos ízharmóniákat, azt a vibrációt, aminek köszönhetően ez az egytálétel népszerűvé vált az egész világon. Nem főtt túl a rizstészta és megfelelőan adagolták a zöld koriandert is.

Hasonlóan jól sikerült a frissen sült tavaszi tekercs, valamint a rákos nyári tekercs is.
Ettünk még mélysütött rákfarkakat is, ez mirelitárunak tűnt, de attól még finom volt.
Egy másik alkalommal a Pad Thai Tomra esett a választásunk, ami tojásos, rákos, póréhagymás, tamarind-szószós, fokhagymás rizstésztát takart, amit ropogós pirított hagymával szórtak meg.
A tenger gyümölcseis Ramyun is jó ízű volt, de értékeltük volna, hogy ha az élelmiszeripar és a vegyipar határmezsgyéjén mozgó préselt rákot kihagyják belőle.
A kiszolgálás kedves, udvarias.

A borlap átgondolt, szűk, de színvonalas választékot kínál helyi és import borokból.

Tartanak kiváló kézműves söröket is. Igényes és széles a limonádészortiment.

Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 5 pont

Dorozsmai Endre

A szöveg a www.karpatiaettermek.hu oldal számára készült.

 

Forrás: https://dorozsmaiendre.blogspot.com/2021/01/little-hanoi-etterem-2.html

Megosztás

Képgaléria

Értékelések

Átlag

0.0 / 5

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Értékelés hozzáadása

Cím
Értékelés
Vélemény
Értékelés írásához regisztráció szükséges.
Amennyiben már regisztráltál, értékeléshez jelentkezz be

Kapcsolat

Elhelyezkedés