La Pizza Napoletana

La Pizza Napoletana

Arges utca 18. Temesvár

Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 12.00 – 23.30

A város egyik legnépszerűbb vendéglátó egysége, mely az „egy-témájúság” dacára évek óta benne van a legnagyobb élményrögzítő portál, a Tripadvisor Temesvárra vonatkozó Top tízesében. A beltér romkocsmás, nyerstégla, szürke és barna tonettszékek, a dekoráció minimalista, néhány oklevél, pizzalapát és ládából szerkesztett polc a falon, rajta búzakalász, kaktuszok s más zöld növények. Az asztalon kantinokat idéző ipari borslisztszóró.

A konyha egyetlen produkciója a napi desszerten kívül a nápolyi stílusú, fatüzelésű kemencében sült pizza. 21-félét kínálnak, zömmel klasszikusokat, jó részüket olasz feltétekkel. Van édesköményes-gorgonzolás-prosciutto crudo-s, spenótos ricottás, pisztáciás mortadellás is.

Az árak értékarányosak. A pizzák feltétektől függően 1500 (Marinara) és 3000 (articsókás valamint burratas) forint közötti összegbe kerülnek.

Ettünk vegetariánusat padlizsánnal, cukkinivel, Margaritát és Marinellanak keresztelt szardellás-olajbogyós-kapribogyós-fokhagymás-paradicsomszószos pizzát. Finom volt, a tészta remek, a feltétek korrektek, de elrendezésük hevenyészett, amatőr. Tartanak néhány klasszikus olasz desszertet is, naponta egyet, ezek nem szerepelnek az étlapon, a pincér ad róluk tájékoztatást.

A kiszolgálás udvarias és gyors.

Az itallap szűk, de rejt kellemes meglepetéseket. Kínálnak tucatnyi bort a Bánságból és a Kárpátokon túlról igényesebb pincéktől, kettőt mérnek ki pohárra. Tartanak német importból származó csapolt söröket, palackra néhány tételt a legjobb temesvári mikro-főzdétől, a Beretától, valamint pár olasz töményitalt s egy jó rumot.

Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont

Dorozsmai Endre

Forrás: https://dorozsmaiendre.blogspot.com/2021/02/la-pizza-napoletana.html

Megosztás

Képgaléria

Értékelések

Átlag

0.0 / 5

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Értékelés hozzáadása

Cím
Értékelés
Vélemény
Értékelés írásához regisztráció szükséges.
Amennyiben már regisztráltál, értékeléshez jelentkezz be

Elhelyezkedés