Fusion

Fusion

Bastion Theresia Timișoara

Dorozsmai Endre kulináris kalandozásainak krónikája

Erdélyben a három legnagyobb város, Kolozsvár, Temesvár és Brassó gasztronómiai előnye az utóbbi fél évtizedben jelentősen megnőtt az összes többi erdélyi településsel szemben. Izgalmasnak mondható még Nagyvárad és Marosvásárhely, mozog valami Aradon, Szatmárnémetiben, Nagybányán, de a pártízezres lakosságszámú közepes városok nem sok kulináris izgalmat nyújtanak, tisztelet persze a maroknyi pionírnak, akik megpróbálnak az árral szemben úszni e településeken.

Temesváron pezseg a gasztro-szakma, egyre-másra nyitnak jó és még jobb helyek.
Ezek egyike a Fusion, melynek a neve is ígéretes. Az igényes bisztró a hajdani temesvári várból megmaradt legnagyobb épülettömb keretén belül működik, akárcsak a tavaly már bemutatott MGM.

A kiszolgálás kedves, az árak megfizethetőek, a beltér rendkívül hangulatos, egyszerre patinás és modern, elegáns, de ugyanakkor feszengés-mentes.

Az étlap elsősorban az egész világon elterjedt népszerű ételeket kínálja, különböző nemzetek konyhájából, de legfőképpen olasz fogásokat. Szerepel még a menüben angol, francia és olasz reggeli, sushi, burger, fondue és grillételek, ezutóbbiak között nem kevés presztízsalapanyag (libamáj, steakek, tengeri halak és herkentyűk).
Délben a megszokottnál drágább és igényesebb menüt kínálnak 2000 forint körüli áron, kétfélét. Sajnos mire odaértünk az ördöghal már elfogott, így a másik menüt kértük, ami csirkés currys rizottó volt, burgonyával körített saltimbocca romana valamint egy dizájnos, csoki-félgömbbe rejtett tortadesszert.

Dorozsmai Endre gasztronómiai beszámolója az alábbi linkre kattintva tovább olvasható:

http://dorozsmaiendre.blogspot.ro/2017/05/fusion-temesvar-terez-bastya.html

 

Megosztás

Képgaléria

Értékelések

Átlag

0.0 / 5

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Értékelés hozzáadása

Cím
Értékelés
Vélemény
Értékelés írásához regisztráció szükséges.
Amennyiben már regisztráltál, értékeléshez jelentkezz be

Kapcsolat

Elhelyezkedés