Töltődik…

Az Integratio Alapítvány köszönetnyilvánítása

Share

Az Integratio Alapítvány ezúton is köszönetét fejezi ki a Bethlen Gábor Alapnak Az Integratio Alapítvány működési és programtámogatása (azonosító: BGA/6713/2019) pályázatára kapott támogatásért.

A támogatásból a Temesváros kulturális portált működtettük, valamint a Magyarságismereti játékokra épülő identitáserősítő programot fejlesztettük.

A napi szintű információmegosztás mellett a temesvaros.ro honlap működtetése a következő feladatokkal jár: kapcsolattartás a szerkesztőkkel és önkéntesekkel, anyagok honlapra való feltöltése, honlappal kapcsolatos népszerűsítési kampányok és rendezvények megszervezése. A támogatott időszakban mintegy 500 esemény és egyéb sajtóanyag került feltöltésre portálunkra, kulturális kvízeket készítettünk, tavaszi miniinterjúsorozatot indítottunk a színház művészeivel és munkatársaival, valamint kibővültek a temesvári diákújságok is a médiatárunkban.

A non formális magyarságismereti játékok fejlesztése és interaktív programokon való bemutatása 6 éve folyik. Az elmúlt időszakban 8 újabb játékcsomagot készítettünk el és adtunk át olyan iskolai közösségek, civil szervezetek számára, amelyek kiemelt pályamunkát adtak be a magyar kultúra napja alkalmából meghirdetett non formális magyarságismereti játékötlet-versenyre. A jelentkezők közül a szakmai zsűri az alábbi közösségek ötletét tartotta a legjobbnak:
1. Sigismund Toduta Zenei Főgimnázium, Kolozsvár;
2. Máramarosi Szórványért Egyesület, Nagybánya;
3. Temperamentum Ifjúsági Egyesület, Nagybánya;
4. George Cosbuc Általános Iskola, Marosvásárhely;
5. Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola, Szatmárnémeti;
6. Bartók Béla Elméleti Líceum, Temesvár;
7. Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum, Temesvár;
8. Napközis Óvoda, Újszentes.

A magyar kultúra napja alkalmából az egyik játéknak elkészült az on-line változata is: http://temesvaros.ro/magyar-rajzfilmek/, valamint a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum két osztályközössége is kipróbálhatta a játékokat egy magyarságismereti vetélkedő keretein belül. A megvalósításban az Integratio önkéntes csapata is részt vett.
A visszajelzések megerősítik, hogy a non formális módszereken alapuló játékok hatékony eszközei a magyar identitás alakításának.

megvalosult_a_magyar_kormany_tamogatasaval_bga_alap