A Temesvár-Belvárosi Református Egyházközség köszönetnyilvánítása

A Temesvár-Belvárosi református gyülekezeti élet az addigi sokszínű tevékenységétől eltérően a világjárvány miatti korlátozások eredményeképpen valamennyi területén jelentősen megbénult. A Nemzeti Újrakezdés Program egyházi célú tevékenységeinek támogatása segítségével tartalmas nyári táborokat tudtunk szervezni 2021-ben, amelyek hozzájárultak, hogy lendületesen tudjuk újraindítani a magyar református közösség életét.

A gyülekezeti táborok szervezése több mint 15 éves múltra tekint vissza. Istennek legyen hála, igény is van rá. A mindig magas létszámmal zajló táborok (a járvány előtti nyáron 75 fős gyermektábor, 35 fős ifjúsági tábor) sok kihívással és jelentős anyagi kiadással jártak, de az Isteni gondoskodás és emberi áldozatkészség csodáját újra és újra megtapasztaltuk. A lelkészházaspár munkáját presbiterek, gyermekmunkások, tanítók, tanárok, egészségügyi alkalmazottak, valamint önkéntes szülők és fáradhatatlan idősek segítették ebben az évben is.

A korlátozások enyhülése lehetővé tette, hogy a nyaranta hagyományosan megszervezett táborok újraindulhattak. A nagyfokú érdeklődés miatt végül 3 tábort szerveztünk az Arad megyei Kladován különböző korcsoportok számára: gyermek-, tini- és ifjúsági tábort. A gyermektábort 2021. július 19. és 24. között, a tinitábort 2021. július 26. és 31. között, az ifitábort pedig 2021 augusztusában tartottuk meg.

A táborok napi programját a változatosság és mozgalmasság jellemezte: a zenés ébresztő után napindító frissítő torna készítette elő a helyet a reggeli számára, melyet bibliai igevers tanulásával kezdtünk meg. Napi szolgálatosok beosztás szerint végezték a mosogatást, elpakolást. A délelőttök fő programja az előadás, s az azt követő kiscsoportos foglalkozás volt. Ebéd után a szabadidőt vetélkedők, kirándulások, lovaglás a közeli lovastanyán, illetve különböző választható műhelyek töltötték ki: barkácsműhely, fotó műhely, angol nyelvű foglalkozás, illetve gitároktatás. A későbbi órákat a délutáni közös éneklés és áhítat, este tábortűz, filmklub, társasjáték töltötte ki.

A tinitáborban a szabadidős programok változatosabbá tételéhez barkácskört is indítottunk, ahol az egyik feladat a padfestés volt. A fiatalokkal közösen megfestett padok, a gyakorlati tevékenységen túl, hasznos célt szolgálnak, ugyanis a gyülekezeti terem előterében kaptak helyet a tábor után, így a gyülekezet más korosztályainak is hasznára válnak.

Régi álmunk volt a gyülekezet zenei együttesének fejlesztése. A már birtokunkban lévő hangszerek mellett szükségszerűvé vált egy cajón (ütőhangszer) beszerzése is, a támogatásnak köszönhetően, amely mindhárom táborban nagy szolgálatot tett, és azóta is alapját képezi a zenészek szolgálatának a különféle rendezvényeinken.

A pályázat során nyert támogatás a mai napig kincsét képezi közösségünknek: a zenei élet színvonalasabb, a tehetséges, jó ritmusérzékkel megáldott fiatalok hazavihetik a cajont, gyakorolnak, egymásnak adják át a megszerzett tudást. Az előadások során hallott témák fő kérdései felkerültek a barkácsműhelyben készült padokra, emléket állítva a BGA által támogatott nyári táboroknak. Ezúttal is köszönet érte!

A pályázat címe: Temesvár-Belvárosi Református Egyházközség rendezvényeinek támogatása
Azonosítószáma: BGA/4022/2021

 

Megosztás