Töltődik…

|Online| Közösségi találkozóra kerül sor pénteken 18 órától, amely e köré a kérdés köré szerveződik: Ki képvisel bennünket, temesvári magyarokat?

Share

A beszélgetéshez a Google Meet felületén lehet csatlakozni.

Ki képvisel bennünket, TEMESVÁRI MAGYAROKAT?

A Temesváros Facebook-csoportban feltett kérdésre sokan reagáltak.

A helyhatósági választások eredményeinek tükrében, az új polgármester kommunikációja és várható lépései kapcsán, továbbá több, a Temes megyei magyarokat is közvetlenül érintő és helyzetbe hozó téma tekintetében érezzük azt, hogy időszerű a párbeszéd. Megérett a pillanat, hogy a közösségen belül kialakult szekértáborok szintjén lappangó feszültségeket feloldjuk, a gondjainkat kibeszéljük, és alkotóan tekintsünk a jövőbe.

Nyitott és kötetlen, a 2020-as évre való tekintettel online térben szervezett beszélgetésre hívjuk november 6-án, péntek este 6 órától mindazon volt és jelenleg is aktív politikai szereplőt, tanítókat, tanárokat, egyetemi oktatókat, a helyi civil szervezetek, a sajtó és az egyházak képviselőit, fiatalokat és fiatalabbakat, magánszemélyeket, egyszóval mindazokat, akik a Temes megyei magyarok sorsát szívügyüknek tekintik.

Fontos kibeszélni a választási eredmények következtében kialakult helyzetet. Fontos a tájékoztató csatornák kialakítása, fontos egy felelős grémium felállítása, amely a helyi magyarságot képviseli a polgármesterrel szemben, a hazai és nemzetközi találkozókon, civil és politikai terepen, egyszóval mindenhol, ahol minket is érintő döntéseket hoznak. Fontos elásni (ha van) a csatabárdot, fontos a kudarcélmény feldolgozása, fontos az alkotó, pozitív közösségi életszemlélet kialakítása. Fontos elsimítani azt, ami elválaszt, és megtalálni mindazt, ami összeköt bennünket.

A fenti optimista gondolatok szellemében vár mindenkit a virtuális találkozóra a moderátor, Bartha Csaba, a Temesvári Rádió szerkesztője és a szervező nevében Erdei Ildikó, a Civil Tanács elnöke.

A beszélgetéshez ezen a linken lehet csatlakozni: https://meet.google.com/abt-dzgx-snq

(Esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/805899413592018/ )