TMN – 48-as emlékhelyek a Temesközben – könyvbemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

12:00 – 13:00

Venue

Temesvári Projektközpont


Bécsi u. (str. Vasile Alecsandri) 1.

Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet


Organizer

Kik voltak a történelmi Temesköz 1848-as magyar szabadságharcának hősei? Milyen ma is fellelhető (vagy már nem létező) emlékjelek maradtak utánuk az utókornak? Ezen hősök és emlékjelek történetét ismerhetjük meg a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet által kiadott helytörténeti könyvből.

A könyv írója, Balázs István László földrajztanár, idegenvezető izgalmas történelmi utazásra hív minket a kötet soron következő könyvbemutatója alkalmából. A könyv egyik érdekessége, hogy a teljes történelmi Temesközt átfogja: segítségével megismerkedhetünk Temesvár, Zsombolya, Berekszó, Gyertyámos és sok egyéb romániai település mellett a vajdasági Nagybecskerek, Elemér, Törökbecse, Magyarittabé emlékhelyeivel, csak néhányat kiemelve a fontosabbak közül.

Az útikönyv és helytörténeti kalauz temesvári első nyilvános bemutatójára hívjuk az érdeklődőket, amelyen a résztvevők megtudhatnak érdekes műhelytitkokat a könyv elkészülési folyamatáról, a benne bemutatott szobrokról, síremlékekről és egyéb történelmi emlékjelekről.

Az izgalmas beszélgetés vetítéses bemutatóval lesz egybekötve, az író beszélgetőtársa Miklósik Ilona művészettörténész-múzeológus.

Megosztás