Színház: Csak lazán! – közönségtalálkozóval (R.: Kedves Emőke)

2021. június 2., szerda

19:00

Csiky Gergely Állami Magyar Színház


Organizer

A produkció Szabó Magda Mózes 1,22 című regényének történetét meséli tovább. Az előadás indító helyzete a regény befejezése. Az alkotó csapat arra kereste a választ, hogyan folytatódhat Szabó Magda regénye. A Mózes 1,22 kirepít a komfortzónánkból, hogy pár pillanatig megmerítkezhessünk valamiben, amiről magunk sem tudjuk, mi, de a könyv hatásra elementáris vágyként jelentkezik bennük. – mondta ezt a könyv megjelenésekor Singer Magdolna irodalomkritikus.

A Csak lazán! története a generációk közötti szakadék és annak átjárhatatlansága, a tabuk, az évekig elhallgatott igazságok terhének hordozása és az önmagunkkal való őszinte szembenézés problémáit boncolgatja.

Az előadást a Take it easy ltd. – vagyis a Csak lazán kft –, egy színészekből, rendezőből, zeneszerzőből, vizuális művészekből álló kísérletező kedvű alkotócsoport hozta létre, rengeteg beszélgetés, improvizáció és közös szöveg írás, a vizuális és auditív világ csapatmunkában történő megtalálása során. Az alkotók szándéka olyan előadásokat létrehozni, amit elejétől végéig ők komponálnak meg, a történet kitalálásától, a megíráson keresztül a színpadra állításig.

Az alkotócsoport története a Zeppelin grófné eseté-vel kezdődött, 2019-ben, és csak remélni tudjuk, hogy a Csak lazán! c. előadás után is folytatódik majd. Ameddig improvizálni, bohóckodni és nagyokat nevetni tudunk, addig nagy baj nem lehet. A komédiázásban viszont nem ismerünk tréfát!

Kedves Emőke, rendező

@Petru Cojocaru

 

A hatályban lévő járványügyi korlátozások miatt a helyek száma korlátozott.

Megosztás