Szalonna és Bandája koncertturné a BorzsaVári zenekarral / Temesvár

2023. május 15., hétfő

18:00

Venue

Új Ezredév Református Központ

Új Ezredév Református Központ


Organizer

A magyarországi Szalonna és Bandája zenekart nem kell bemutatni az erdélyi közönségnek. A Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Egy olyan kultúrának, melynek gyökerei többszáz esztendőre tekintenek vissza és amely kultúra jelenthet igazi erőt megmaradásunkhoz.
Májusban négy állomásos turnéra érkeznek, és több koncertet is tartanak a helyszíneken. Idei turnéjuk különlegessége, hogy a kárpátaljai BazsoVári Zenekarral együtt zenélnek majd Temesváron, Marosvásárhelyen, Nagyenyeden és Zilahon.
Az első fellépésre május 15-én Temesváron kerül sor az Új Ezredév Református Központ templomában 18 órától.
Pál István Szalonna és bandájának erdélyi koncertturnéja egy Kárpát-medencét bejáró gyönyörű népzenei utazás.
A csodálatos dallamok, hangszerek röpítik a hallgatóságot ezen a szép utazáson. A koncertek élményt jelentenek minden korosztálynak, hiszen olyan örök érvényű gondolatok járják át az eseményt, melyek mindenki számára érthetőek és befogadhatóak. A koncertsorozaton kárpátaljai ifjú művészek is részt vesznek, ezzel is erősítve összetartozásunkat.
A BorzsaVári Zenekar egy kárpátaljai családi alapokon nyugvó zenekar, a koncerten megszólalnak összeállítások az első önálló lemezükről.
Minden népzene szerető embert várunk ezen alkalmakra, hogy egy szép közös élményben legyen részünk!
Jegyek a helyszínen kaphatók, gyerekeknek 10 lejes, felnőtteknek 20 lejes áron.
*📸 Az eseményen fotó és filmfelvétel készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, és az alapítvány ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használhatja.
Megosztás