Töltődik…

Fusion (Temesvár, Teréz bástya)

Share

Dorozsmai Endre kulináris kalandozásainak krónikája

Erdélyben a három legnagyobb város, Kolozsvár, Temesvár és Brassó gasztronómiai előnye az utóbbi fél évtizedben jelentősen megnőtt az összes többi erdélyi településsel szemben. Izgalmasnak mondható még Nagyvárad és Marosvásárhely, mozog valami Aradon, Szatmárnémetiben, Nagybányán, de a pártízezres lakosságszámú közepes városok nem sok kulináris izgalmat nyújtanak, tisztelet persze a maroknyi pionírnak, akik megpróbálnak az árral szemben úszni e településeken.

Temesváron pezseg a gasztro-szakma, egyre-másra nyitnak jó és még jobb helyek.
Ezek egyike a Fusion, melynek a neve is ígéretes. Az igényes bisztró a hajdani temesvári várból megmaradt legnagyobb épülettömb keretén belül működik, akárcsak a tavaly már bemutatott MGM.

Fusion étterem_1

Fusion étterem_2
A kiszolgálás kedves, az árak megfizethetőek, a beltér rendkívül hangulatos, egyszerre patinás és modern, elegáns, de ugyanakkor feszengés-mentes.

Fusion étterem_3

Fusion étterem_4


Az étlap elsősorban az egész világon elterjedt népszerű ételeket kínálja, különböző nemzetek konyhájából, de legfőképpen olasz fogásokat. Szerepel még a menüben angol, francia és olasz reggeli, sushi, burger, fondue és grillételek, ezutóbbiak között nem kevés presztízsalapanyag (libamáj, steakek, tengeri halak és herkentyűk).
Délben a megszokottnál drágább és igényesebb menüt kínálnak 2000 forint körüli áron, kétfélét. Sajnos mire odaértünk az ördöghal már elfogott, így a másik menüt kértük, ami csirkés currys rizottó volt,

Fusion étterem_5


burgonyával körített saltimbocca romana

Fusion étterem_6


valamint egy dizájnos, csoki-félgömbbe rejtett tortadesszert.

Fusion étterem_7

Dorozsmai Endre gasztronómiai beszámolója az alábbi linkre kattintva tovább olvasható:

http://dorozsmaiendre.blogspot.ro/2017/05/fusion-temesvar-terez-bastya.html