Töltődik…

ROVINHUD Wine Show

Share

Temesvár legjelentősebb borászati rendezvényére idén november 15–17. között kerül sor a Timisoara Szállodában, ahol 34 borászat és borforgalmazó mutatkozik be az érdeklődőknek. A kiállítók között megtalálható Balla Géza (ménesi borvidék), az Esterházy Etyeki Kúria, a Laposa Birtok (Badacsony), a Patricius Borház (Tokaj), Vida Péter (Szekszárd), a Vylyan Pincészet (Villány) és a Nachbil Borászat (Krasznabéltek, Szatmár megye) is.

A rendezvény keretében Szakács-Orha Imre bormester, a fekete­leányka borféleségek legavatottabb ismerője kalauzolásával 16 féle feketeleánykából ké­szült bort kóstolhatnak az érdeklődők, Rod Smith bormester a helyi szőlőfajtákat mutatja be, Caroline Gilby bormester a romániai és a Moldva köztársaságbeli csúcsborokat ha­sonlítja össze, majd Darrel Joseph borszakíró térségünk kincseiként számontartott faj­­­tákat a Balkánon, főleg Montenegróban termesztett Vranac, a Romániában termesztett Negru de Drăgășani helyi fajtát, és a térségben kedvelt és egyre elterjedtebb Kékfrankos fajtákat fogja bemutatni. Mesterkurzust tart még Ádám Előd, Szepsy István jr., Kalydy András és Kormos Zoltán is.

A rendezvény bevételét ebben az évben is a Ceva de Spus Egyesület karitatív tevékenységeinek támogatására fordítják.

Újdonság, hogy mindazok számára, akik a ROVINHUD időpontjáig, illetve a rendezvény ideje alatt vért adnak, ingyenes belépést biztosítanak a rendezvényre.

Részletes tájékoztató, jegyvásárlás a www.rovinhud.ro honlapon.

 

Rovinhud logo