Töltődik…

Bölcsőde és szoboravató hálaadó ünnepség

Share
A Temesvár-Belvárosi Református Egyházközség két fontos célkitűzése valósult meg. Több éve dédelgetett temesvári magyar bölcsőde tervünket 2016-ban a Nemzetpolitikai Államtitkárság felkarolta és a nemzeti jelentőségű intézmények jegyzékébe felvette. A REFORMÁCIÓ 500. évfordulója alkalmával SZEGEDI KIS ISTVÁN – európai hírű teológus Temesvár reformátorának  terveztünk szobrot állítatni. Ezt a tervünket Temesvár Önkormányzata is felkarolta, kiterjesztve ezzel a személyiségek sétányát a Mária téri református templomig, a reformátort pedig beemelte aTemesvár életét és fejlődését meghatározó 100 legfontosab szemlyisége közé.
          A Reformáció 500., Református Anyaszentegyházunk 450., és Mária téri templompalotánk fennállásának 115. évében szerettettel hívjuk és várjuk Temesvár és vidéke református híveit és más felekezetű magyar testvéreinket a 2017. június 23-án, pénteken, 18 órai kezdettel tartandó
BÖLCSŐDE ÉS SZOBORAVATÓ HÁLAADÓ ÜNNEPSÉGRE. Igét hirdet  Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke.
          Isten után és a már említettek mellett, terveink megvalósulását hathatósan támogatta az RMDSZ Temes Megyei Szervezete, a Communitas Alapítvány, a Bánsági Közösségért Egyesület, Civil Szervezetek, egyháztagok, vállalkozók és magánszemélyek, abban a tudatban, hogy: „Jövőnk a bölcsőben van!”
 
 
Krisztusi szeretettel
 
  Fazakas Csaba lelkipásztor és          dr. Kovács Béla főgondnok