Töltődik…

Csata Zsolt

Share

Csata Zsolt_belyegCsata Zsolt a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház fiatal színművésze, aki több olyan neves rendezővel is dolgozott együtt, mint Urbán András, Radu Afrim vagy Kokan Mladenović. Nyitottság és empátia veszi körbe lényét, miközben a színpadon ezer arcával találkozhat a néző.

 

 

Mi a legnagyobb ajándék számodra?
Számomra jelen pillanatban a legnagyobb ajándék az, hogy egészséges vagyok, boldog és azt csinálom, amit szeretek. Fontosnak tartom, hogy az ember azt csinálja élete során, amit szeret, gondolok itt most a munkára, szakmára, mert éveink egy részét azzal töltjük el.

Hogyan döntöd el, hogy kiben bízol?
Általában mindenki felé bizalommal fordulok, bár szerencsémre nagyon jók a megérzéseim és néha hallgatok is rájuk. Akiben nem bízom, az majdnem megszűnik számomra. Nem kellenek olyan emberek az életemben, akikben nem tudok bízni, mert engem az leblokkol. Fontosnak tartom a bizalmat, mert csak egy nyitott közösségben tudok létezni, legyen az munka vagy magánélet.

Milyen lenne egy tökéletes napod?
Évad közben számomra egy tökéletes nap pörgős. Szeretem az olyan napokat, amikor délelőtt próbálok és este egy más előadásban játszom, mint amit délelőtt próbáltam. Ikrek a csillagjegyem, szerintem ennek is köszönhető, hogy szeretem a változatosságot. Azt is szívesen csinálnám, amit sok fővárosban élő, dolgozó kollégám: reggel forgat/rádiózik vagy szinkronizál, délelőtt próbál, délután ismét valami más és este játszik. Mondjuk ezt hosszú távon nem tudom, hogy bírnám-e… de a tökéletes nap mindenképp legyen változatos és pörgős. Ha a tökéletes nap nyárra esik (nevet), akkor külföldön tölteném a párommal. Imádok utazni, múzeumokat, templomokat, „művészeti látványosságokat” látogatni, előadásokat nézni, szeretem a tengert, a napsütést és a finom kávét. Jah és Olaszországot.

Ha nem színész lennél, akkor mivel foglalkoznál?
Szeretem, amit csinálok. Boldoggá tesz, bár minden bemutató előtt épp otthagyni készülök az egész pályát. Mindenképp olyan dolgot csinálnék, amiben örömömet lelem. Szeretem például a növényeket, az állatokat, az autókat. Szeretek traktort vezetni vagy egyáltalán, szeretek vezetni. Nem tudom, mit csinálnék, de feltalálnám magam.

Féltél, hogy beskatulyáznak egy szerep, egy előadás után?
Nem. Hiszen az egy szerep, de nagyon jól esik, ha utána odajönnek és véleményt mondanak a szerepről, amit játszottam. Egy időben több előadásban is vetkőztem, na attól akkor féltem, hogy rám nyomják „ a vetkőzős színész” bélyegét (nevet), de az is csak egy szerep volt, és ha netán egy évadban két szereplő is levetkőzik a színpadon, amit én alakítok, akkor levetkőzöm. Bízom az igazgatóm (Balázs Attila) döntéseiben, és remélem, hogy mindig kapok megfelelő feladatokat, amik óriási kihívásokkal járnak, és mellé megfelelő rendezőket, akik egyengetik szerepeim fejlődését, és akkor szerintem nem fognak beskatulyázni.