Töltődik…

Bibliotheka söröző (Temesvár, Jenő herceg utca 24.)

Share

endre

Ki ne ismerné azt a kedves viccet, melyben megkérik a televízió riporterének nyilatkozó falusi bácsit, hogy amikor elmeséli egy napját, akkor azt, hogy megiszik egy felest úgy fejezze ki, hogy elolvas egy könyvet? A bácsi eleget téve a kérésnek, elmondja, hogy munka közben mennyit olvas, sőt, a könyvtárba is benéz, a napot a komájánál fejezi be, akinek ”nyomdája van”. Mi más juthat eszünkbe akkor, amikor egy italszaküzletet és sörözőt Bibliothekanak, azaz könyvtárnak neveznek?

DSC01488

Az eladó elmondása szerint már 2008-ban megnyitott italszaküzlet a nemrégiben a két házzal arrébb nyitott egy sörözőt is, ahol a jól behűtött, akár a teraszon kényelmes asztaloknál, akár a parányi beltérben magasított székeken elfogyasztható csúcssörök mellé készítenek sörkorcsolyákat is.

Mi egy hamburgert kértünk, ami megannyi betéttel (savanyú uborka, zöldségek, szószok, tükörtojás, bacon), bbq mártással és steak krumplival együtt került 1500 forintnak megfelelő lejbe.

DSC01500

A hús szaftos volt, a zsemle is korrekt. Meg voltunk elégedve ételünkkel, akárcsak a sörökkel, melyek drágábbak a mindennapiaknál, de ugyebár a minőséget meg kell fizetni mindenütt a világon, márpedig itt nemzetközi és helyi csúcskategóriába tartozó söröket kínálják összesen 140 félét.

DSC01491

Mi egy új márkát, egy Deranj névre hallgató búzasört választottunk a Ground Zero nevű főzdétől valamint a helyi, temesvári erőket képviselő Bereta Nutbusters nevű legújabb különlegességet, amit kókusszal és vaníliával főztek le.

DSC01493

Remek élmény volt a Bibliotheka, megyünk még!

Dorozsmai Endre gasztronómiai beszámolója az alábbi linkre kattintva tovább olvasható:

http://dorozsmaiendre.blogspot.ro/2017/07/bibliotheka-sorozo-temesvar-jeno-herceg.html